Det er fint om de filene som sendes inn er tilpasset trykkeprosessen, da dette både letter vårt arbeid og blir billigere for deg.

 

Under finner du en kort guide til hvordan originaler helst skal være før innsending.

 

Filformater:

 Adobe AcrobatAdobe Acrobat PDF:

Dette er standard filformat for trykk, og det formatet vi foretrekker å motta. Det er også fint om PDF-filene lagres som som optimert for trykk, (”print optimised”) med 3 mm utfall (bleed), skjæremerker og fonter innebygget (embedded). Vær nøye med dette, da feil i PDF-filene ikke er enkelt å korrigere senere i produksjonen. Microsoft Office og en rekke andre populære programmer kan lagre filer som PDF, eller man kan laste ned et programtillegg som konverterer. PDFCreator er et gratisprogram utgitt under åpen kildekodelisens, dette kan konvertere filer fra et hvilket som helst Windowsprogram til PDF, og du finner siste versjon her.
Standardprogrammet Adobe Reader som kan lese PDF-filer finner du her. Fordelene med å lagre og forhåndsvise dokumentene som PDF-filer er at dokumentet vil se likt ut både hos deg og hos oss. Dette i motsetning til f.eks. Word-filer, hvor filen endrer seg avhengig av hvilken datamaskin man ser den i, dette kan gjelde både bokstavtyper (fonter), plassering av bilder og annet. Lagrer du i PDF med de ovenfor anbefalte innstillingene før innsending er du sikker på at det vi ser er det samme som du ser!
 

EPS format:

Utfall og skjæremerker må være inkludert i filene.
 

BilledfilJPG, PNG, BMP, TIF, GIF og andre typer billedfiler:

Helst med en oppløsning på minst 300dpi, helst i fargesystemet CMYK (i motsetning til RGB). TIF filer lagres med LZW av. Utfall og skjæremerker må være inkludert i filene. Ettersending av bilder som *.jpg-filer må lagres i full kvalitet (100%) før innsending.
 

MS OfficeFiler fra Microsoft Word, Excel og PowerPoint:

Konverteres til PDF-format før innsending (se Adobe Acrobat PDF).
 

MS PublisherMicrosoft Publisher:

Her lager man trykklare PDF-filer direkte i programmet med utfall og skjæremerker (se Adobe Acrobat PDF).
 

Andre typer filer og formater:

Vi kan også akseptere andre typer filer og formater, men ring oss for bekreftelse først. Etterarbeid med filene for å få de trykklare faktureres.
 

Last opp filer til oss:

Dette gjør du enklest ved og bruke vår filtjeneste som du finner via den grønne knappen merket "Sende Filer" nederst til venstre i menyen på sidene våre.
Skulle du ha noen problemer eller spørsmål er det bare å ringe oss.